TFS wint van Suawoude en blijft koploper in de competitie!

Gepubliceerd op 9 oktober 2024 om 14:34

Het is zaterdagmiddag 5 oktober en TFS maakt zich op voor een heerlijk zonnig herfstpotje tegen Suwâld. TFS staat met zes punten op de prachtige eerste plaats, maar Suwâld is erop gebrand om de drie punten niet in de Kompenije te laten. TFS daarentegen ziet er juist naar uit om negen punten uit drie wedstrijden te halen. Scheidsrechter van dienst vandaag is Tjalling Sietzema. In het kader van 'Week van de scheidsrechter' krijgt hij voorafgaand aan de wedstrijd van aanvoerder Daan Vlastuin een heerlijk vleespakket aangereikt.

Nadat alle spelerspassen zijn gecontroleerd klinkt ruim na 15:00 het eerste fluitsignaal. Het eerste kwartier wordt duidelijk gebruikt om af te tasten hoe beide teams op het veld staan en wordt er vooral verdedigend gevoetbald. Uiteindelijk valt het eerste doelpunt toch aan de kant van TFS. Jan Jille de Boer weet de bal mooi voor het doel te krijgen en hoewel het Daan Vlastuin niet lukt om deze er in te schieten, weet Klaas Nijboer de bal te redden en tussen de palen te schieten: 1-0. Een paar minuten later krijgt Suwâld een corner en lijkt het er even op dat de gelijkmaker gemaakt gaat worden. Vele spelers raken de bal aan, maar de tegenstander weet de bal er niet in te krijgen. Na een halfuur gespeeld te hebben is het Daan Vlastuin die de bal alsnog rustig in weet te schieten en TFS op 2-0 voorsprong zet.

Gedurende de eerste helft wordt steeds meer duidelijk dat de keeper van de tegenstander regelmatig meters voor zijn doel staat. Na ruim een halfuur gespeeld te hebben is het dan ook Wessel de Wagt die hier handig gebruik van weet te maken. Vanaf randje middencirkel weet hij de bal loepzuiver over de keeper heen te trappen en zet zo de 3-0 op zijn naam. Met deze stand gaan beide ploegen dan ook de rust in.

De tweede helft wordt vervolgens rustig uitgespeeld. Suwâld krijgt nog een paar kleine kansen maar weet deze niet te benutten. Met nog ruim vijf minuten te spelen (zonder blessuretijd) komt Eric Leander dicht bij de 4-0. Hoewel sommigen het doelpunt al tellen, raakt de bal de binnenkant paal en gaat vervolgens rakelings langs het doel. Toch is het in de allerlaatste seconden van de blessuretijd toch nog Eric die de 4-0 op zijn naam weet te schrijven.

Een prachtige 4-0 overwinning van het team van Robin van Es waar iedereen stiekem op hoopte, maar niet had verwacht. Dit resultaat zorgt ervoor dat TFS na drie wedstrijden met negen punten aan kop gaat in het klassement. Aanstaande zaterdag speelt het vlaggenschip uit tegen nieuwkomer WWS in Wirdum om 14:30 uur. Zij staan op dit moment op de tweede plaats met zes punten en zijn dus ook goed van start gegaan.

It Twadde neemt het om 13:30 uur op in en tegen Suameer 2 en it Tredde speelt om 14:30 uit tegen Rottevalle 3.